Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Danone wil komende jaren 1.850 banen schrappen

Geplaatst: 06/04/2021 


Het Franse zuivel- en voedingsconcern Danone gaat 1.850 banen schrappen In Frankrijk, waar 8.000 van de 100.000 werknemers van het concern werkzaam zijn, heeft dat gevolgen voor 458 werknemers. Dat blijkt uit een brief die de top van het het bedrijf in Frankrijk heeft verstuurd en waarin toelichting wordt gegeven op een eerder aangekondigde reorganisatie.

Danone past de de structuur van het bedrijf aan. Momenteel wordt gewerkt met een divisie zuivel- en plantaardige producten, een divisie gespecialiseerde voeding, en een divisie voor mineraalwaters. Inde toekomst zullen beslissingen meer op geografische basis worden genomen. De vestigingen van het bedrijf per land krijgen meer autonomie.

Er wordt ook gewerkt aan een reorganisatie van verkoopteams, waarbij er waarschijnlijk ook banen verdwijnen bij administratieve afdelingen en binnen het middenkader. De reorganisatie zal geleidelijk plaatsvinden, verspreid over 2021 en 2022. Waar in andere landen banen gaan verdwijnen, wordt uit de brief niet duidelijk.

Danone had al eerder naar buiten gebracht dat het concern in drie jaar 1 miljard euro wil besparen op de kosten. Het concern acht dat noodzakelijk om het gestelde doel van een winstgevende groei van meer dan 15% vanaf 2022 te kunnen realiseren.

bron: NRC, 01/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter