Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Flexibiliteit moet Van der Kroon Food Products door lastige periode helpen

Geplaatst: 06/04/2021 


Familiebedrijf Van der Kroon Food Products in Bergen op Zoom moet zich flexibel tonen in een periode van brexit en corona. Het bedrijf heeft ingezet op een verdubbeling van de omzet in de komende 5 jaar. Daarom is er flink geïnvesteerd in een nieuwe opslaghal voor groenten en tafelzuren. 

De brexit raakt het Brabantse bedrijf behoorlijk. Van der Kroon haalde in het verleden 40% van de omzet in het Verenigd Koninkrijk. Al een aantal jaren staat de export naar de Britse horeca onder druk. De koers van de pond is sinds 2016 met ruim 25% gedaald. Dat maakt import van Nederlandse producten duur.  De corona en de verplichte sluiting van de horeca zette de export verder onder druk.

Van der Kroon wist de kosten echter te reduceren. Daarnaast is flexibiliteit iets wat de bedrijfsvoering kenmerkt. Een groot deel van de productielijnen staat op wieltjes, zodat ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn. Het bedrijf is daardoor in staat om veel kleinere en meer complexe opdrachten uit te voeren. De productruns wisselen soms wel 4 of 5 keer op een dag.
 
Een deel van de verse groenten die het bedrijf verwerkt komt uit de eigen streek. Bij Van der Kroon worden ze vers verwerkt en verpakt in kunststof potten, glas en blik. Zeventig procent van de groenten en tafelzuren vindt, via de groothandel, zijn weg naar de horeca. De overige 30% is te vinden in de schappen van de supermarkt, onder eigen merk of als private label.

bron: BN / De Stem, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter