Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Miljoenenclaim dreigt voor machinebouwer Duyvis-Wiener

Geplaatst: 07/04/2021 


Voor machinefabriek Duyvis-Wiener in Koog aan de Zaan dreigt een claim van 38,4 miljoen euro van de Ferreo Group vanwege een mislukt project in Canada. Om de claim kracht bij te zetten heeft het concern in januari beslag laten leggen op de eigendommen van Duyvis Wiener.

Duyvis Wiener verkoopt, ontwikkelt, produceert en onderhoudt machines en proceslijnen voor de wereldwijde markt in de cacao en chocolade-industrie. Daarnaast is het bedrijf actief in het uitvoeren van speciale projecten in de procesindustrie en pasteurisatie processen in de voedselverwerkende industrie

De zaak met Ferreo speelt al enige tijd. In 2017 en 2018 kende het bedrijf grote problemen die het bedrijf maar ternauwernood heeft doorstaan. De vorige CEO, Mirjam van Dijk, was gedwongen om te vertrekken vanwege het project in Canada.

De meerderheid van  de aandelen van de machinebouwer zijn in handen van Stichting Ir P. M. Duyvis. Daarnaast hebben de huidige CEO Theo Pouw en CFO Mark van den Burg sinds augustus vorig jaar een minderheidsbelang in de onderneming.

bron: Financieele Dagblad, 07/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter