Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

NPN vraagt inzendingen voor James Lind Prijs 2021

Geplaatst: 08/04/2021 


Wetenschappelijke onderzoeken over fysiologisch actieve stoffen en toepassingen ervan in de praktijk zijn kanshebbers voor de James Lind Prijs 2021. De winnaars krijgen een onderscheiding en 10.000 euro. Universiteiten, wetenschappers, zorgverleners en het bedrijfsleven worden door de de branchevereniging voor voedingssupplementenbedrijven NPN opgeroepen om onderzoeken en baanbrekende projecten met Nederlandse inbreng aan te melden. Inzenden kan tot 1 mei.

In 2018 heeft NPN de James Lind Prijs in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op onderzoek naar het belang van vitamines, mineralen of andere voedingsstoffen. Ook het inzetten van de kennis voor gezondheidswinst in het dagelijks leven wordt beloond.

Een vakjury van 5 mensen onder leiding van prof. dr. Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en Farmacologie aan de Wageningen Universiteit, bestudeert de inzendingen en maakt op 18 mei de nominaties bekend. Het juryoordeel weegt mee voor 50%. Daarna kan publiekelijk worden gestemd. Op 22 juni worden winnaars van de wetenschapsprijs in de 2 categorieën 'Onderzoek' en 'Toepassing' bekendgemaakt. 

Meer informatie is te vinden op de website van NPN.

bron: NPN, 08/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter