Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Connecting Agri & Food publiceert prijzenmonitor Varkensvlees

Geplaatst: 08/04/2021 


Connecting Agri & Food, dochteronderneming van DLV Advies heeft eind vorig jaar voor het eerst een prijzenmonitor voor de varkenshouderij gepubliceerd. De tweede publicatie verscheen op 2 april. De prijzenmonitor geeft via grafieken inzicht in de prijs die de varkenshouder ontvangt en daarnaast in de gewogen prijs voor onderdelen, de inkoopprijs van de retail en de consumentenprijs. Hetzelfde wordt gepresenteerd voor vleeswaren.

De prijzenmonitor Varkensvlees brengt de betaalde prijzen van de verschillende schakels in de varkensvleesketen per kwartaal in beeld. De prijs af boerderij betreft de prijs die de varkenshouder ontvangt per kilo geslacht gewicht. Bij de gewogen gemiddelde prijs van de onderdelen gaat het onder andere om ham, rib, nek, schouder, middel en buik. Het gaat alleen om de binnenlandse afzet.

Verder is het verloop van de inkoopprijs voor de supermarkt en de consumentenprijs te zien. De cijfers zijn gebaseerd op bijna 1.200 producten met een EAN-code in de schappen met vers vlees en vleeswaren, waarvan ruim 500 geheel of gedeeltelijk varkensvlees bevatten. Er wordt gekeken naar de prijzen in één supermarkt. Daarnaast worden de top 10 van het volume vers vlees en die van de consumentenomzet bij vers vlees getoond. Voor vleeswaren gaat het om een top 20.

bron: Connecting Agri & Food, 02/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter