Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Provincie Groningen steunt programma Waddengastronomie

Geplaatst: 08/04/2021 


De Stichting Waddengroep wil het gebruik van duurzame streekproducten in de restaurants in het Waddengebied bevorderen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om groente en vis. De provincie Groningen draagt hier ruim 200.000 euro aan bij. 

Samen met producenten van de producten en culinaire ondernemers moet er een veelzijdig aanbod van hoogstaande restaurants in het Waddengebied ontstaan, die een visitekaartje voor het gebied zijn. Ook worden er activiteiten in het gebied georganiseerd om de waddenproducten onder de aandacht te brengen.

Een onderdeel van het programma Waddengastronomie is het maken van een receptenbank met recepten van topkoks en culinaire experts, die vrij te gebruiken zijn door koks en consumenten. De ingrediënten van deze recepten komen van lokale vissers op de Waddenzee en Noordzee en lokale boeren. Voorbeelden zijn vis, schaal- en schelpdieren, lamsvlees, schapenkaas, zilte groentes, duindoorn en cranberry.

Ook wil de stichting kennis gaan delen over gezonde voeding met de 'Waddenschijf van Vijf'. Verder komen er circa 50  waddenfoodroutes in het Waddengebied langs lokale voedselproducenten, culinaire hoogtepunten in de plaatselijke horeca en andere trekpleisters. Daarnaast komen er regionale webwinkels, waarin producenten samenwerken om de verkoop van streekproducten toegankelijker te maken.

bron: Provincie Groningen, 08/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter