Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Delhaize brengt Belgische leveranciers extra onder de aandacht

Geplaatst: 28/04/2021 


De Belgische supermarktketen Delhaize meldt dat de vraag naar Belgische producten in 2020 met meer dan 15% is gestegen. De winkelformule van Ahold Delhaize stelt dat 70 % van het assortiment in de winkels van Belgische origine is. Als blijk van dank aan de 1600 Belgische leveranciers en verandert de keten voor 1 maand de naam Delhaize in 'Belhaize'. 

Volgens een onderzoek van Fairtrade van april 2020 geeft 42% van de Belgen aan dat ze in de toekomst meer en meer bewust lokaal en Belgische producten willen consumeren. Dankzij dit Belgische assortiment kan Belhaize ook haar CO2 -voetafdruk verder beperken dankzij de kortere afstanden die worden afgelegd van de producent tot de distributiecentra.

In de maand mei zullen de 1600 Belgische producenten bij Delhaize nog meer dan anders in de kijker staan in de winkels, op de website en andere media. Enkele verpakkingen zullen tijdelijk andere logo’s krijgen om de lokale verankering extra te benadrukken.

bron: Delhaize, 26/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter