Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Zes Nederlandse bedrijven ontvangen voucher via project ValuSect

Geplaatst: 28/04/2021 


Vanuit het Europees project ValuSect is voor 410.000 euro aan diensten toegekend aan 17 mkb-bedrijven in Noordwest-Europa om hen te helpen bij de ontwikkeling van op insecten gebaseerde voedingsmiddelen. Dat kan zowel gaan om technologische ondersteuning als om strategische zakelijke diensten. Van de 17 bedrijven komen er 6 uit Nederland.

De ValuSect vouchers call werd in december 2020 gelanceerd. Er werden 60 aanvragen gedaan afkomstig van 50 MKB-bedrijven. Het ValuSect-consortium heeft daarvan 17 aanvragen gehonoreerd die bij een evaluatie het hoogst scoorden.

De vouchers gaan naar 6 bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk, 6 uit Nederland, 2 uit Duitsland en daarnaast naar ondernemingen uit België, Zwitserland en Frankrijk. Zij ontvangen diensten ter waarde van 10.000, 20.000 of 40.000 euro, afhankelijk van het soort gevraagde dienst.

De Nederlandse bedrijven Entobreed en SDP krijgen ondersteuning bij onderzoek naar consumentenacceptatie van producten met insecten. Van De Krekerij zijn 2 aanvragen gehonoreeerd. De onderneming wordt gesteund bij strategische beslissingen  en bij productontwikkeling. Entogourmet ontvangt steun bij productontwikkeling en het bedrijf Ravenfeed bij het oplossen van een specifiek technisch vraagstuk.

Eind 2021 zal een tweede vouchers call worden gelanceerd.  

bron: ValuSect, 28/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter