Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

'Ook op product dat eieren bevat zou eicode moeten staan'

Geplaatst: 28/04/2021 


Tijdens de Landbouw- en Visserijraad van maandag 26 april heeft Duitsland heeft het voorstel ingediend om informatie over het houderijsystemen van leghennen niet alleen te gebruiken bij de verkoop van tafeleieren, maar ook verplicht te vermelden op verpakkingen van producten waarin eieren zijn verwerkt.

Op tafeleieren worden in de Europese Unie worden codes vermeld. Daarmee kunnen consumenten achterhalen in wat voor houderijsysteem de leghennen worden gehouden die de eieren hebben gelegd. Het cijfer 0 staat voor biologisch geproduceerde eieren, 1 voor vrije uitloop, 2 voor scharrel en 3 voor koloniehuisvesting.

Duitsland stelt dat veel consumenten deze informatie ook graag vermeld zien op producten waarin eieren zijn verwerkt, zoals koekjes en mayonaise.Er werd door de landbouwministers verdeeld op het Duitse voorstel gereageerd. De Europese Commissie zegde toe het idee mogelijk mee te nemen bij de voorstellen voor nieuwe wetgeving op het gebied van dierenwelzijn waar aan gewerkt wordt.

bron: Nieuwe Oogst, 26/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter