Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Tate & Lyle overweegt fors deel van de onderneming af te stoten

Geplaatst: 28/04/2021 


Het Britse Tate & Lyle overweegt de productieactiviteiten van zoetstoffen en industrieel zetmeel af te stoten en zich vooral te concentreren op het produceren van ingrediënten voor gezonde voeding. Het bedrijf spreekt daar over met enkele grote investeerders. Tate & Lyle zet jaarlijks voor circa 3,3 miljard euro om. De activiteiten die de onderneming zou willen afstoten zijn bepalend voor ruim tweederde van de jaaromzet.

Tate & Lyle wil nog weinig kwijt over speculaties in de media over een opslitsing van de onderneming. Het bedrijf stelt dat gesprekken met potentiële nieuwe partners zich in een vroeg stadium bevinden. Daarom bestaat er geen zekerheid dat het tot een transactie komt. De onderneming komt pas met een verdere aankondiging wanneer dat gepast is.

Tate & Lyle heeft in Nederland een vestiging in Koog aan de Zaan. Er zijn circa 240 mensen werkzaam. In de Nederlandse vestigiging worden zetmeel, glucose en vloeibare laagcalorische vezels uit maïs geproduceerd, zowel voor de voedingsmiddelen- als de papierindustrie. De fabriek heeft ook  een productielijn voor polydextrose. Deze stof wordt verwerkt in veel calorie-arme varianten van ontbijtgranen, drinkyoghurt, koekjes en gebak.

bron: Bloomberg / Tate & Lyle, 25/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter