Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Forse stijging van omzet en winst voor ADM in eerste kwartaal van 2021

Geplaatst: 28/04/2021 


Het Amerikaanse landbouw- en voedingsconcern Archer Daniels Midland (ADM) heeft in het eerste kwartaal van 2021 voor 18,89 miljard dollar omgezet. Dat is ruim 26% meer dan in dezelfde periode in 2021. De operationele winst steeg met 86% tot 1,2 miljard dollar en de nettowinst groeide met 76% tot 689 miljoen dollar.

In Nederland werken meer dan 800 mensen voor ADM en is het is één van de belangrijkste oliezaadbedrijven. In Europoort heeft het concern een vestiging waar sojabonen worden geperst. In Amsterdam staat een verkoopkantoor voor gespecialiseerde ingrediënten van voedings- en diervoederproducten en een productiebedrijf voor gespecialiseerde ingrediënten.

Met het persen van oliehoudende zaden en sojabonen behaalde ADM zijn beste kwartaal ooit door een sterke vraag naar plantaardige olie en krappe sojabonenvoorraden. De resultaten van Humane Voeding waren significant hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2020. De resultaten voor speciale ingrediënten waren lager. De resultaten in diervoeding waren ook lager dan in het eerste kwartaal van 2020.

bron: Archer Daniels Midlands, 27/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter