Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Europees Parlement stemt in met handelsakkoord met Verenigd Koninkrijk

Geplaatst: 28/04/2021 


Het Europees Parlement heeft op dinsdag 27 april ingestemd met het akkoord dat de toekomstige relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk regelt. Het instemmingsbesluit werd genomen met 660 stemmen voor, 5 tegen en 32 onthoudingen. De bijbehorende resolutie, die de evaluatie en de verwachtingen van het Europese Parlement over het akkoord bevat, werd goedgekeurd met 578 stemmen voor, 51 tegen en 68 onthoudingen. 

Op 24 december 2020 bereikten onderhandelaars van de Europese Unie en van het Verenigd Koninkrijk overeenstemming over het handels- en samenwerkingsakkoord waarin de voorwaarden zijn vastgelegd voor toekomstige samenwerking. Om verstoringen te voorkomen, wordt de overeenkomst al voorlopig toegepast sinds 1 januari 2021.

De instemming van het Europees Parlement is nodig om de overeenkomst permanent in werking te laten treden voordat deze verloopt op 30 april 2021. Na de instemming van het Europees Parlement zal de overeenkomst in werking treden zodra de Europese Raad er ook over gestemd heeft.

bron: Europees Parlement, 28/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter