Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Lucas Bols voorziet omzetdaling van 32% in boekjaar 2020/21

Geplaatst: 29/04/2021 


De resultaten van de producent van alcoholische dranken Lucas Bols over het boekjaar 2020/21 zijn negatief beïnvloed door COVID-19, vooral als gevolg van de sluiting van de horeca, reisbeperkingen en verminderde voorraden bij distributeurs De gerapporteerde omzet over het boekjaar 2020/21 bedraagt naar verwachting 57,3 miljoen euro. Dat betekent een daling van 32% op jaarbasis. De brutomarge komt naar verwachting uit op circa 52,5%. Op 27 mei komt Lucas Bols met de definitieve jaarcijfers.

De verkopen door distributeurs zijn met 16% gedaald. In maart groeiden de verkopen door distributeurs ten opzichte van vorig jaar weer, met name door ontwikkelingen in belangrijke markten zoals de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De uitrol van vaccinatieprogramma’s over de hele wereld en geleidelijke versoepeling van maatregelen zullen het herstel verder stimuleren, maar wel later dan aanvankelijk gedacht.

De operationele winst van Lucas Bols is gedaald tot 8,6 miljoen euro. De impact van COVID-19 wordt gedeeltelijk opgevangen door kostenbesparende maatregelen. De vrije operationele kasstroom komt naar verwachting uit op 11,4 miljoen euro tegen 15,8 miljoen in het vorige boekjaar. De nettoschuld is met ongeveer 6,9 miljoen naar 92,4 miljoen euro.

bron: Lucas Bols, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter