Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Provincie Utrecht wil regionale voedselketens versterken

Geplaatst: 29/04/2021 


De provincie Utrecht gaat duurzame productie van meer lokaal voedsel bevorderen via provinciale stimuleringsplannen. Daarbij is eveneens het doel om het gebruik van gezonde voeding verder te stimuleren. De komende 3 jaar kan de provinciale investering voor versterking van regionale ketens oplopen tot 700.000 euro. Dat staat in de Voedselagenda die is goedgekeurd door Provinciale Staten. 

In de provincie Utrecht zijn al verschillende netwerken die zich inzetten voor de versterking en ontwikkeling van directere afzet van lokaal geproduceerd voedsel. Ook als het gaat om gezonde en duurzame consumptie wordt al samengewerkt en geëxperimenteerd. De provincie wil deze betrokken partijen helpen om nog beter samen te werken en van elkaar te leren.

Ook worden enkele experimenten om verder te komen in de voedseltransitie vanuit de Voedselagenda gefaciliteerd. Op verzoek van Provinciale Staten wordt bekeken wat voor subsidiemogelijkheden er kunnen komen voor de stimulering en verdere innovatie van korte keten initiatieven. Tevens wordt gekeken of versterking van samenwerking in de vorm van een lokaal of regionaal merk van voedselproducenten daarbij van toegevoegde waarde is.

Meer informatie is te vinden in het document 'Gezond en duurzaam eten in en uit de regio - Voedselagenda provincie Utrecht 2021-2023'.

bron: Provincie Utrecht, 28/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter