Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Hoge omzetgroei voor voedingsdivisie Unilever in eerste kwartaal 2021

Geplaatst: 29/04/2021 


Unilever heeft het eerste kwartaal van 2021 afgesloten met een omzet van 12,3 miljard euro. Dat is 0,9% minder dan in het eerste kwartaal van 2020. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten nam de omzet echter met 5,7% toe, met een toename van 4,7% in volumes en 1% hogere prijzen.

De voedingstak van Unilever presteerde goed. Binnen dat deel van het concern steeg de gecorrigeerde omzet met 9,8%, met 7,3% volumegroei en 2,3% hogere prijzen. Unilever verkocht in vergelijking met vorig jaar meer ijs voor gebruik thuis. Daarin nam de omzet met meer dan 10% toe.

Het concern bestudeert de toekomst voor de theedivisie, waar onder andere het merk Lipton onder valt. Dat proces ligt op schema en zou tegen het einde van het jaar afgerond moeten zijn, meldt topman Alan Jope. Het bedrijf overweegt  alle opties - van een beursgang tot een afsplitsing en een verkoop. Er is een externe verantwoordelijke aangewezen om het proces in goede banen te leiden.

Ook wil Unilever een aantal Europese en Noord-Amerikaanse merken voor persoonlijke verzorgingsproducten afstoten. Samen zijn deze merken goed voor een jaaromzet van 600 miljoen euro.

bron: Unilever, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter