Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Consumentenbond: 'Laagsteprijsgarantie van supermarkt is meestal onzin'

Geplaatst: 29/04/2021 


De laagsteprijsgarantie, waarmee supermarkten schermen, is meestal onzin. Dat concludeert de Consumentenbond na onderzoek. De garanties kennen te veel beperkingen of voorwaarden of zijn ronduit onwaar. In de praktijk claimen 8 supermarktketens dat zij de allergoedkoopste te zijn. Uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond blijkt echter dat geen enkele supermarkt over de hele linie het goedkoopst is.

Supermarkten bedienen zich ook regelmatig van trucjes op hun claims te rechtvaardigen. Dat gebeurt bijvoorbeeld door te verwijzen naar verouderde prijsonderzoeken van de Consumentenbond.

De Consumentenbond wil dat bedrijven stoppen met het gebruik van laagsteprijsgaranties en heeft de bevindingen van het onderzoek gedeeld met de Autoriteit Consument & Markt. In een reactie op het onderzoek zegde een aantal bedrijven wijzigingen toe. Zo beloofden Dirk van den Broek en Hoogvliet te stoppen met verwijzingen naar verouderde prijspeilingen.

bron: Consumentenbond, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter