Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nestlé neemt reeks merken van The Bountiful Company over

Geplaatst: 30/04/2021 


Nestlé en KKR zijn  een overeenkomst aangegaan waarbij Nestlé een reeks merken van het Amerikaanse bedrijf The Bountiful Company overneemt voor 5,75 miljard dollar. The Bountiful Company is een grote producent van voedingssupplementen. Nestlé verwerft de merken Nature's Bounty, Solgar, Osteo Bi-Flex en Puritan's Pride en de Amerikaanse private label-activiteiten van het bedrijf. Deze zullen worden geïntegreerd in Nestlé Health Science.

De merken voor sportvoeding van The Bountiful Company Pure Protein, Body Fortress en MET-Rx, het merk Dr.Organic en bepaalde Canadese activiteiten zijn niet inbegrepen in de deal. De transactie zal naar verwachting in de tweede helft van 2021 worden afgerond.

De netto-omzet van de overgenomen merken bedroeg in de afgelopen 12 maanden 1,87 miljard dollar met een EBITDA van 18,3%. Deze EBITDA zal in eerste instantie negatief worden beïnvloed door eenmalige integratiekosten. Verwacht wordt dat de marge vanaf 2024 boven het gemiddelde van de Nestlé Groep zal stijgen.

bron: Nestlé, 30/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter