Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Alle Apeldoornse vleesverwerkende bedrijven van VanDrie Group weer open

Geplaatst: 30/04/2021 


Donderdag 29 april zijn de activiteiten van ESA, Ekro en Ameco, na een periode van opschorting weer voortgezet. Inspecteurs van de NVWA, Inspectie SZW en GGD hebben woensdag 28 april een schouw uitgevoerd bij de Apeldoornse vleesverwerkende bedrijven van de VanDrie Group. Dit om te beoordelen of de getroffen maatregelen effectief zijn.

De VanDrie Group had de slachtactiviteiten bij Ekro en Ameco op maandag uit voorzorg gestaakt nadat vorige week donderdag 9,7% van de medewerkers van ESA positief op Covid-19 testte. Op de locaties van ESA, Ekro en Ameco gelden sinds de uitbraak van Covid-19 al strenge maatregelen. Dit bleek onvoldoende om een uitbraak te voorkomen.

De VanDrie Group heeft het testbeleid nog verder aangescherpt. Op de locatie van ESA heeft een uitgebreide hygiënisatie plaatsgevonden en is het toezicht op naleving van de richtlijnen door het bedrijf geïntensiveerd. De instanties zijn akkoord met die aanpak en hebben de vleesverwerkende bedrijven goedkeuring gegeven hun activiteiten weer te hervatten.

Komende periode zal vanuit de VanDrie Group intensief contact worden onderhouden met de diverse autoriteiten om aan te tonen dat de genomen maatregelen voldoen om Covid-19 te bestrijden.

bron: VanDrie Group, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter