Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Tuinboon als basis voor vleesvervanger

Geplaatst: 30/04/2021 


In oktober 2020 is het Europees project Co-Fresh van start gegaan. Hierin wordt gezocht naar kansen voor het creëren van nieuwe duurzame en concurrerende Europese waardeketens voor groente en fruit. Een van zeven pilotcases is gericht op de ontwikkeling van vleesvervangers uit tuinbonen. Dit pilotproject wordt geleid door Foodvalley NL. 

Foodvalley NL wordt in de pilot ondersteund door Wageningen University & Research. Daarnaast zijn Agriservice Lindenhols, het Louis Bolk Instituut, KeyGene, Meelunie, Multiflour, MFH-Pulses, Ojah, Codrico en BOON -Voedselconcepten betrokken.

Vanaf mei 2021 zullen deze organisaties 3 jaar samenwerken om een waardeketen rond tuinbonen op te zetten. Het doel is om te komen tot de productie van een vleesvervanger op basis van in Nederland geteelde tuinbonen die in 2023 in de schappen van de supermarkt moet liggen. Daarbij moet de teelt van tuinbonen ook perpectief bieden aan de telers.

bron: Foodvalley NL, 29/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter