Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Autonome omzetgroei van 9,5% voor Corbion in eerste kwartaal van 2021

Geplaatst: 30/04/2021 


Corbion boekte in het eerste kwartaal van 2021 een autonome groei van de netto-omzet van 9,5%. De totale netto-omzet in het eerste kwartaal van 2021 bedroeg 251,5 miljoen euro. De aangepaste EBITDA nam autonoom met 14,0% toe tot 43,9 miljoen dankzij verbeteringen in alle bedrijfsonderdelen. Het bedrijf stelt de jaarverwachtingen voor de organische groei van de omzet naar boven bij.

De netto-omzetvan van het bedrijfsonderdeel Sustainable Food Solutions nam autonoom toe met 12,4%. De aangepaste EBITDA-marge daalde van 18,1% naar 16,7% als gevolg van investeringen in organisatorische capaciteit in R&D-, technische ondersteuning-, verkoop-, en laboratoriumpersoneel.

De netto-omzet van de divisie Lactic Acid & Specialties nam autonoom toe met 1,9%. Deze toename was voornamelijk toe te schrijven aan de sterke groei van melkzuur, meer in het bijzonder de melkzuurleveringen aan de joint venture Total Corbion PLA. De aangepaste EBITDA-marge van Lactic Acid & Specialties was met 24,6% relatief stabiel.

bron: Corbion, 30/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter