Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Vion kan door met uitbreiding in Boxtel

Geplaatst: 03/05/2021 


Het vleesverwerkend bedrijf Vion mag door met het uitbreiden van de vestiging in Boxtel. De rechtbank in Den Bosch bepaalde vrijdag 30 april dat de gemeente Boxtel de omgevingsvergunning op juiste gronden heeft verleend. Bezwaren van enkele omwonenden werden door de rechter als ongegrond beoordeeld.

De Stichting Advisering Bestuursrechtspraak bracht advies uit aan de rechtbank over de vergunningprocedure en stelde vast dat de gemeente er terecht van uitgaat dat geuruitstoot niet zal toenemen door de uitbreidingsplannen van Vion. De omwonenden kunnen nog wel tegen de uitspraak van de rechter in beroep bij de Raad van State.

Er loopt nog een tweede rechtszaak die samenhangt met de uitbreiding van Vion in Boxtel. De Brabantse Milieufederatie vecht de door de provincie Noord Brabant verleende vergunning op grond van de Wet op natuurbescherming aan.

De milieuorganisatie meent dat de in de vergunning gebruikte berekeningen voor de stikstofemissie en depositie  op het natuurgebied Kampina niet juist zijn. Ook in deze zaak brengt de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak advies uit. Het vervolg van de behandeling van deze zaak wordt over enkele maanden verwacht.

De uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant in de zaak die is aangespannen door omwonenden is vrijdag 30 april gepubliceerd.

bron: Brabants Dagblad, 30/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter