Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nationale 'Week zonder vlees' had impact

Geplaatst: 03/05/2021 


Na de vierde editie van de Nationale 'Week zonder vlees', die dit jaar plaatsvond van 8 tot en met 14 maart, heeft onderzoeksbureau Blauw Research, in opdracht van Stichting Nationale Week Zonder Vlees een onderzoek is uitgevoerd onder 1005 mensen van 18 jaar en ouder. Van alle ondervraagden zegt 44% minder vlees te willen eten. In de groep die actief deelnemen aan de 'Week zonder vlees' ligt dat aandeel op 90%. 

In de enquête geeft 80% van deelnemers aan vorige edities van de 'Week zonder vlees' aan dat ze sindsdien minder of geen vlees meer hebben gegeten. Van alle respondenten heeft 23% de editie van 2021 van de 'Week zonder vlees' van 2021 opgemerkt in Nederlandse supermarkten.

Uit data over verkopen in supermarkten van onderzoeksbureau IRI  blijkt dat de verkoop van vleesvervangers qua volume 154% hoger lag dan in een gemiddelde week in 2021. Bovendien is er in de week 8,1% minder aan volume vers vlees verkocht.

bron: Green Food Lab, 03/05/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter