Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Mineraal maakt probioticum stabieler

Geplaatst: 03/05/2021 


Het Zwitserse bedrijf Omya heeft een gefunctionaliseerd mineraal ontwikkeld om de stabiliteit en prestaties van probiotische formuleringen in voedingsproducten te verbeteren. Samen met NIZO is onderzoek gedaan om meer inzicht te krijgen in de werking van het mineraal bij de productie en levering van probiotica.

Probiotica zijn levende bacteriën die in voedsel kunnen worden verwerkt om gezondheidsvoordelen te bieden die zijn gerelateerd aan de darmmicrobiota en het darmgerelateerde immuunsysteem. Om de houdbaarheid te verlengen, worden probiotische formuleringen vaak verwerkt tot een poedervorm. Voor een effectieve afgifte van probiotica is het nodig om probiotica te stabiliseren tijdens de stadia van productie, opslag en inname.

In de studie bij NIZO werden de stabiliserende effecten van het mineraal op de levensvatbaarheid van probiotica onderzocht tijdens de verschillende fasen van de productie tot aan levering. Dat gebeurde door de productformulering via een vitro verteringsmodel op houdbaarheidstabiliteit te testen. Het mineraal van Omya bleek stabiel bij de productie via sproeidrogen, bij de levering en bij de toepassing. Het presteerde beter dan maltodextrine dat als benchmark diende.

bron: NIZO, 03/05/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter