Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Remia doet overname in België

Geplaatst: 03/05/2021 


Sauzenfabrikant Remia heeft de oliën- en vettenactiviteit van Wouters uit het Belgische Lokeren overgenomen. Wouters is een Belgisch familiebedrijf, dat actief is in bakkerijgrondstoffen, oliën en frituurvetten. Het bedrijf verkoopt deze producten voornamelijk in het foodservicekanaal en aan de voedingsindustrie. 

De producten van Wouters zijn in de markt bekend onder verschillende merknamen zoals Fribel, Bofri en Palmax. De omzet van de oliën- en vettenactiviteit bedroeg in 2020 circa 20 miljoen euro. Wouters in Lokeren is onderdeel van de Zeelandia groep. Het Belgische bedrijf  blijft zich in de toekomst primair richten op de productie en verkoop van de bakkerijgrondstoffen.

Voor Remia betekent de overname een  uitbreiding op de Belgische- en Franse foodservicemarkt en de markt van cafetaria en frituren. De productie van de oliën- en vetten door Wouters zal in de komende maanden geleidelijk aan worden overgebracht naar de fabriek van Remia in Den Dolder.

Remia voert de merknamen Remia, De Marne, Gouda’s Glorie en Yildriz en is daarnaast actief op het gebied van private label. Het bedrijf heeft ruim 425 werknemers in dienst en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 100 landen.  

bron: Remia, 03/05/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter