Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

NWO financiert project PRINTYOURFOOD

Geplaatst: 04/05/2021 


Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven hebben financiering voor hun project PRINTYOURFOOD gekregen van NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen, binnen het Open Technologieprogramma. Door het project moet het mogelijk worden om gepersonaliseerd en gezond 3D-geprint voedsel in één poging geslaagd uit de printer te laten komen.

De onderzoekers gaan  een intelligent model ontwikkelen dat kan inschatten of een recept zal slagen. In de toekomst moet het mogelijk worden om dit model in andere printers te implementeren.

Drie promovendi en een team van ervaren onderzoekers gaan samenwerken met de bedrijven Lamb Weston, Ruitenberg Ingredients en Gastronology | 3D Food Works. Ze gaan onder andere werken met groentepuree en aardappels.

Bij het project gaan de onderzoekers zich richten op gezonde samenstellingen van geprint voedsel. Ze onderzoeken wat er mogelijk is met eiwitstructuren, koolhydraten, vetten en vezels en hoe ze geslaagd met een printer verwerkt kunnen worden.
 

 

bron: Wageningen University & Research, 04/05/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter