Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Stichting Food Compass bevordert voedselveiligheid van groenten en fruit

Geplaatst: 07/06/2021 


De onafhankelijke stichting Food Compass heeft als doel om de voedselveiligheid van verse, onbewerkte groenten en fruit te bevorderen. De organisatie richt zich met name op onderwerpen zoals residumonitoring, microbiologie en contaminanten. Data en kennis van Food Compass worden ingezet in voedselveiligheidsvraagstukken, onderzoeksprogramma's en discussies over wet- en regelgeving. 

Food Compass heeft sinds 2013 onafhankelijk monsters hebben verzameld. Daarmee beschikt de organisatie over een waardevolle database. De data bieden inzicht in mogelijke risico's en samen met partijen in de groenten- en fruitsector kan op basis daarvan worden bekeken hoe deze risico's beheerst kunnen worden.

Stichting Food Compass bestaat uit een bestuur, een deskundigenpanel en het bureau. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door vertegenwoordigers van het GroentenFruit Huis, handelsbedrijven, Nefyto en het Voedingscentrum. Een deskundigenpanel adviseert over de uitvoering en de opzet van het monitoringprogramma van Food Compass. Naast kwaliteitsmanagers van aangesloten handelsbedrijven heeft de NVWA zitting in dit panel.  De medewerkers van het bureau zijn verantwoordelijk voor de uitvoering.

bron: GroentenFruit Huis, 07/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter