Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Russische rundvleesexport groeit sterk

Geplaatst: 07/06/2021 


Door een daling van de binnenlandse consumptie van rundvlees in Rusland en de stijging van de rundvleesprijzen in de wereld neemt de Russische export van rundvlees sterk toe. Volgens het ministerie van Landbouw werd tussen 1 januari tot 23 mei van dit jaar al 16.800 ton rundvlees naar het buitenland uitgevoerd voor een waarde van 55,2 miljoen dollar. In volume is dat 5,6 keer meer dan in de vergelijkbare periode in 2020 en in waarde is het een toename met met een factor 4,2. 

Het aandeel rundvleesexport naar China in het totaal bedraagt 60%. Russisch rundvlees is met name in trek vanwege de prijs. Door de uitbraken van Afrikaanse varkenspest is varkensvlees in China veel duurder geworden. Daarom wordt eerder de keuze voor rundvlees gemaakt.

China is ook op zoek naar nieuwe toeleveranciers voor rundvlees. Het land heeft de aankoop van Australisch rundvlees opgeschort. Als gevolg daarvan zijn Russische leveranciers in beeld gekomen. In Rusland daalde de consumptie van rundvlees in 2020 tot 1,94 miljoen ton. Dat is het laagste niveau in de afgelopen tien jaar.

Wereldwijd groeit de vraag naar rundvlees en Rusland ziet daarin kansen. Russische bedrijven ontvangen steun van de overheid bij de kosten die ze moeten maken voor certificering van producten voor leveringen in het buitenland. Het Russische ministerie van Landbouw denkt dat de export van rundvlees over heel 2021 een waarde kan hebben van meer dan 100 miljoen dollar. Naast China zijn ook Saoedi-Arabië, Oezbekistan en Marokko afnemers van Russisch rundvlees.

bron: Agroberichten Buitenland, 07/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter