Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Reckitt Benckiser stoot Chinese divisie voor baby- en kindervoeding af

Geplaatst: 07/06/2021 


Het Britse Reckitt Benckiser heeft de activiteiten in baby- en kindervoeding in Cina verkocht voor verkocht aan de Chinese investeringsmaatschappij Primavera. In de transactie worden de activiteiten gewaardeerd op 2,2 miljard dollar. Het Britse concern houdt voorlopig nog een belang van 8%. Reckitt Benckiser ontvangt circa 1,3 miljard dollar in cash. De verkoop behelst naast een verkoop van een fabriek in Guangzhou ook een productievestiging in Nijmegen.

Primavera verkrijgt tevens een exclusieve licentie voor de merken voor baby- en kindervoeding Mead Johnson en Enfa in China. Reckitt Benckiser blijft wel de eigenaar van deze merken zal deze ook blijven vermarkten in de rest van de wereld. Onder andere de Autoriteit Consument en Markt zal de transactie nog moeten goedkeuren. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft van 2021 kan worden afgerond.

bron: Reckitt Benckiser, 05/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter