Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Rainbow Kleinpak krijgt eerste voucher tegen voedselverspilling

Geplaatst: 08/06/2021 


Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak krijgt de eerste voucher tegen voedselverspilling toegekend. Het bedrijf uit De Lier investeert in een bedrijfsconcept om paprikaresten meer hoogwaardig te verwerken. Samen Tegen Voedselverspilling heeft samen met het ministerie van LNV, Rabobank en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen een voucherregeling opgezet om innovaties tegen voedselverspilling te stimuleren.

De reststromen van Rainbow Kleinpak gaan nu naar snijderijen. Een deel wordt verwerkt tot veevoer of gecomposteerd. Het idee is dat de resten meer hoogwaardig kunnen worden verwerkt tot sappen, kruidenmixen of inhoudsstoffen voor voedingssupplementen. Met de  voucher gaat het bedrijf samen met ketenpartners de meest geschikte toepassingen onderzoeken en een bedrijfsconcept ontwikkelen.

Specerijenleverancier HELA Thissen uit Venlo onderzoekt de mogelijkheid voor toepassing van paprikaresten in producten als paprikapoeder, sauzen en dressings. De stichting Keep Food Simple levert kennis rondom inhoudsstoffen en mogelijke toepassingen. Bodec ondersteunt het project met kennis over procestechnologie. Food Tech Brainport faciliteert in de procesbegeleiding en voert de verschillende testen uit.

bron: Samen Tegen Voedselverspilling, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter