Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Müller's Mühle investeert in raffinagetechnologie voor meel uit peulvruchten

Geplaatst: 08/06/2021 


Het Duitse bedrijf Müller's Mühle, een leverancier van meel op basis van peulvruchten en rijst, heeft 14,5 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe raffinagetechnologie voor meel gebaseerd op peulvruchten. Met behulp van een moderne luchtscheidingsinstallatie kan het bedrijf nu functionele meelsoorten produceren met een eiwitgehalte tot 65%.

Het meel dat Müller's Mühle produceert kan als basis dienen voor tal van producten zoals vlees-, ei- en melkvervangers, maar ook voor snacks, gebak en pasta. Het bedrijf uit Gelschenkirchen gebruikt verschillende soorten peulvruchten als grondstof.

Müller's Mühle maakt deel uit van de bedrijvengroep GoodMills Deutschland. De kerncompetentie ligt in de inkoop, verwerking en verfijning van peulvruchten. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over de grootste rijstraffinaderij van Europa. Er werken circa 140 mensen voor de onderneming.

bron: Müller's Mühle, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter