Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Belgische bedrijven in de voedingsindustrie zien kosten sterk stijgen

Geplaatst: 08/06/2021 


Belgische bedrijven in de voedingsindustrie hebben te maken met sterk stijgende kosten. Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, roept ketenpartners op om de nodige flexibiliteit aan de dag te leggen. Ook wordt aan de overheden gevraagd om de lopende steunmaatregelen nog niet af te bouwen.

Diverse voedingsbedrijven in België werden de afgelopen maanden geconfronteerd met  bevoorradingsproblemen. Uit een enquête onder de leden van Fevia blijkt dat meer dan de helft van de voedingsbedrijven met tekorten of langere levertijden kampt. Dit speelt met name voor ingrediënten zoals aroma's, oliën, inuline of dextrose, maar ook voor verpakkingsmaterialen uit karton, aluminium en kunststoffen. Door de schaarste stijgen de kosten.

Ongeveer de helft van de ondervraagde voedingsbedrijven geeft in de enquête van Fevia aan dat zij de stijging van de productiekosten niet kunnen doorberekenen in hun verkoopprijzen, vanwege de jaarcontracten die ze hebben afgesloten met supermarkten. Een kwart van de voedingsbedrijven verwacht het komend half jaar bovendien een daling van de omzet. 

bron: VILT, 08/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter