Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Israëlische start-up produceert wei- en caseïne-eiwitten via fermentatie

Geplaatst: 09/06/2021 


De Israëlische start-up Imagindairy heeft nieuwe technologie ontwikkeld om melk te produceren zonder dat daarbij koeien nodig zijn. Het bedrijf creëert  wei- en caseïne-eiwitten via een natuurlijk proces van precisiefermentatie. De eiwitten kunnen worden verwerkt in tal van producten die zuivel vervangen. Ze hebben dezelfde smaak, textuur, functionaliteit en voedingswaarde als op melk gebaseerde producten. Bovendien bevatten ze geen lactose, cholesterol en kunnen ze gegarandeerd gentech-vrij worden geproduceerd.

Imagindairy is opgericht door een multidisciplinair team van wetenschappers die samenwerken met de Universiteit van Tel Aviv. De technologie van Imagindairy kan volgens het bedrijf gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande productiemethodes voor zuivelproducten. De start-up heeft al 1,5 miljoen dollar aan startkapitaal opgehaald en zal binnenkort een nieuwe ronde starten om investeerders aan te trekken.

bron: Imagindairy, 09/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter