Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Voedingsbedrijven benutten Business Challenge Innovatief Verpakken

Geplaatst: 09/06/2021 


Tien bedrijven, waarvan zes uit de voedingssector, zoeken verpakkingsoplossingen in de Business Challenge Innovatief Verpakken van de Kamer van Koophandel en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Onder meer Hello Fresh, Heineken, Vermaat Groep en Tony’s Chocolonely doen mee aan de challenge. De bedrijven roepen start-ups en andere innovatieve bedrijven op om hun oplossingen aan te bieden.

De afgelopen maanden konden bedrijven hun vraagstuk indienen. Dat heeft zes challenges uit de voedingssector opgeleverd:

  • HelloFresh zoekt, in samenwerking met haar leveranciers van ingrediënten, nieuwe mogelijkheden vinden om het gewicht van plastic, dat wordt gebruikt om zijn in-box voedingsproducten te verpakken, te verminderen.
  • Tony's Chocolonely wil een flexibele papieren verpakking voor chocolade die kreuk- en scheurbestendig is.
  • Heineken zoekt naar oplossingen om consumenten te betrekken bij het verhogen van de hoeveelheid hoogwaardige glasrecycling.
  • AB Mauri wil verpakkingsmateriaal ontwikkelen met antimicrobiële eigenschappen voor het verpakken van industrieel gesneden brood.
  • DaklaPack wil efficiënt een transparant venster toevoegen aan een 100% recyclebare papieren verpakking voor gedroogde voeding.
  • Vermaat Groep zoekt naar mogelijkheden om op een werkbare manier inzicht te krijgen in het soort materiaal en herkomst van afvalstromen bij 400 restaurants.

De challenges worden uitgezet in Nederland en in het buitenland. Start-ups en andere bedrijven kunnen hun oplossingen voor de challenges aanbieden. Reageren kan via de chat op het open platform van de Business Challenge. Daar staat meer informatie over de challenges en een korte video of podcast. Op het platform kunnen ook vragen worden gesteld aan de challenge-eigenaren.

Op 12 juli sluit de challenge en selecteert elk bedrijf de vijf beste oplossingen. De Kamer van Koophandel en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken houden op 23 juli een digitale ontmoeting tussen de challenge-eigenaren en de geselecteerde partijen. Na deze nadere kennismaking kan het bedrijf met één of meerdere partijen aan de slag om het vraagstuk samen verder aan te pakken.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter