Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Edelkraft verwerkt Achterhoekse pompoenpitten tot olie

Geplaatst: 10/06/2021 


Het bedrijf Edelkraft in het Gelderse Ulft van de Duitse ondernemer Jörg Zentner produceert natuurlijke olieën met gezonde vetzuren en veel mineralen. De olie wordt onder andere gewonnen uit pompoepitten. Daarvoor werkt Zentner samen met enkele Achterhoekse telers die de pompoenen verbouwen. Ze zijn aangesloten bij de Vereniging Streekproducten Achterhoek. 

Edelkraft gebruikt diverse koudpersprocessen, waarbij een deel van de machines door de ondernemer zelf mede ontwikkeld zijn en in Nederland gebouwd. Een goede kwaliteit van de pitten en zaden is volgens Zentner een voorwaarde voor een goed product. Door bij voorkeur natuurlijke oliën te produceren uit planten die ook in de regio groeien, is direct contact met de teler mogelijk.

Het Gelderse bedrijf maakt zowel een gangbare als een biologische variant van pompoenpitolie. Daarnaast produceert het bedrijf ook olie uit hennepzaad en zwarte komijn. De producten worden verkocht via Landwinkels is de regio en zijn daarnaast online te bestellen.

bron: De Gelderlander / Edelkraft, 09/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter