Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Dompelmethode maakt haringresten langer houdbaar

Geplaatst: 10/06/2021 


In een recente studie uitgevoerd aan de Zweedse Chalmers University of Technology in het kader van een Europees project WaSeaBi is een nieuwe dompeltechnologie voor de zijstromen bij de productie van haringfilets onderzocht. Er werd gebruik gemaakt van een oplossing die onder andere rozemarijnextract en citroenzuur bevat. Het blijkt dat als de zijstromen van de verwerking van haringen in de oplossing werden gedompeld voordat ze bij 0 °C of 20 °C werden bewaard 3 tot 10 dagen langer houdbaar blijven.

WaSeaBi is een vierjarig Europees project waarin gezocht wordt naar mogelijkheden om  zijstromen van visverwerking tot meer waarde te brengen, bijvoorbeeld door er nieuwe  voedingsingrediënten uit te produceren. In het project wordt samengewerkt door een interdisciplinair team van 13 partnerorganisaties uit vijf Europese landen.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter