Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Bflike heeft bedrijfspand in Elst betrokken

Geplaatst: 10/06/2021 


De van oorsprong Wageningse start-up Bflike heeft onlangs een bedrijfspand in Elst betrokken waar de onderneming op kleine schaal vleesvervangers gaat ontwikkelen en produceren. Bflike werkt er aan het optimaliseren van de productietechnologie en geeft die in licentie uit aan bedrijven die producten op basis van die techniek op de markt willen brengen. De locatie in Elst kan ook benut worden om licentiehouders te trainen.

Bflike werd nog maar 4 maanden geleden opgericht door Blue Ocean XLerator. Er zijn nu 4 mensen werkzaam. Het bedrijf benut technologie die is ontwikkeld door het voedseltechnologiebedrijf TOP BV. Dat bedrijf levert ook ondersteuning. Blue Ocean Xlerator richt zich op het op gang helpen van startende innovatieve ondernemingen.

Blue Ocean Xlerator ging enkele maanden geleden een joint venture aan met Amerikaanse landbouw- en voedingsconcern Cargill om te investeren in Bflike. Over de financiële details en de verhoudingen binnen de joint venture doen de partijen geen mededelingen.

De start-up heeft momenteel twee patentaanvragen lopen, één op de technologie om een plantaardig alternatief voor bloed te maken en één voor de technologie voor het verkrijgen van vetten die nauwelijks van dierlijk vet te onderscheiden zijn. Bflike heeft een plantaardige variant van gehakt en een burger ontwikkeld. Er wordt aan andere producten gewerkt.

bron: Food + Agribusiness, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter