Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Verwerkingscapaciteit van Aviko Rixona in Oostrum wordt opgevoerd

Geplaatst: 10/06/2021 


De verwerkingscapaciteit van de fabriek van Aviko Rixona in Oostrum wordt uitgebreid van 40 naar 60 ton aardappelen per uur. Aviko Rixona levert gedroogde aardappelproducten. Daarbij worden aardappelen verwerkt tot een aardappelpuree, die vervolgens wordt gedroogd en verwerkt tot aardappelvlokken of aardappelgranulaat.

In de nieuwe opzet komt er in het Limburgse Oostrum één grote hal waar  alle processen plaatsvinden die de aardappelen ondergaan voordat ze verwerkt worden. De aardappelontvangst wordt volledig vernieuwd. Chauffeurs kunnen straks zelfstandig hun aanvoer wegen. Er komt een nieuw bunkerblok met een capaciteit van 1.400 ton en de tijdelijke opslag verdwijnt.

Het bedrijf investeert in een compleet nieuwe lijn van machines voor ontvangst, droogreiniging, industrieel wassen, drogen en opslaan van de aardappelen. Als alles volgens planning verloopt kan er nog voor de zomerstop van 2022 worden proefgedraaid met de nieuwe ontvangstinstallatie in combinatie met de al eerder geïnstalleerde nieuwe schillijn

In de zomer van volgend jaar zal de aansluiting van de nieuwe installatie op de overige lijnen worden gerealiseerd, zodat bij de start van het nieuwe seizoen in augustus 2022 de nieuwe installaties volledig operationeel zijn. Omdat de dagcapaciteit van de ontvangst in de huidige situatie lager ligt, worden er tot die tijd 7 dagen per week aardappelen aangevoerd in Oostrum in plaats van 6 dagen per week. Op deze manier blijft de verwerkingscapaciteit op peil.

bron: Boerenbusiness, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter