Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Food Innovation Bachelor’s Award 2021 voor Better Bites

Geplaatst: 11/06/2021 


De winnaar van de Food Innovation Bachelor’s Award 2021 is Better Bites van Guusje van der Fleuten van HAS Hogeschool. Het gaat om een gezondere snack op basis van groente en peulvruchten. De prijs werd op 10 juni voor de 17e keer uitgereikt. Elk jaar organiseert het Voedingscentrum deze wedstrijd. Om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren om na te denken over gezonde en duurzame voeding. 

Dit jaar hebben we 19 inzendingen ontvangen van 5 verschillende opleidingen. Daaruit nomineerde de jury 5 concepten die kans maakten op de prijs. De winnaar werd Better Bites van Guusje van de Fleuten, die de opleiding Food Innovation volgt aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zij ontwikkelde een vegetarische snack op basis van groente en peulvruchten voor airfryer en oven

De jury vindt het een innovatief concept. Dit product is niet alleen een alternatief voor vlees of ‘zomaar’ een andere bitterbal, maar er is gezocht naar een nieuw type snack om op de markt te brengen. Met een portie van 4 stuks eet je een dagkeuze buiten de Schijf van Vijf en dat is beter dan de categorie weekkeuze waarin de meeste snacks vallen. Ook is het gebruik van peulvruchten en groente duurzamer dan vlees. Bovendien is voor Better Bites vrij uitgebreid marktonderzoek gedaan.

De tweede prijs wass voor 'Wow Meals' van Isabelle van de Grint, ook van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool. Met Wow Meals leert de gebruiker in 3 stappen zelf koken met peulvruchten. Eerst koop je een kant-en-klaar vegetarisch maaltijdpakket, dan word je geïnspireerd om zelf aan de gang gaat met een receptenkaart en tot slot leer je een eigen maaltijd creëren met peulvruchten. Wow Meals won ook de prijs voor beste etiket.

Rosanne Blaauwijkel, Inge Hoog Antink, Femke Kruise, Calvin Sim van de opleiding Voeding en Diëtetiek van de Hanze Hogeschool Groningen ontvingen de derde prijs voor hun 'Green-o-Sauce'. Ze ontwikkelden een saus op basis van gepureerde groente en veldbonen die past in de Schijf van Vijf.

bron: Voedingscentrum, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter