Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken

Geplaatst: 11/06/2021 


Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken aan oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen. Op 10 juni ondertekenden beide partijen een overeenkomst als start van de samenwerking.

Om de groente die Hessing in Venlo gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, gaat het bedrijf samenwerken met Brightlands Campus Greenport Venlo.Ze gaan op zoek naar oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingsmethoden of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie.

Ook onderzoeken beide partijen nieuwe teeltvormen, zoals waterteelt. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema’s die de partners willen gaan oppakken.
 

bron: Hessing Supervers, 10/06/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter