Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Vakgebied
Regio

Onderzoeksassistent
40 uur

De Heus Voeders BV | hbo | EDE GLD
Geplaatst: 16/10/2020


Koninklijke De Heus is een internationaal opererend familie bedrijf met als kernactiviteit de productie en verkoop van hoogwaardige diervoeders (Animal Nutrition). Wij verleggen continu onze grenzen. Gedreven door die ambitie dragen wij al sinds 1911 actief bij aan de vooruitgang binnen de agrarische sector. De afgelopen jaren is indrukwekkende groei gerealiseerd door zowel autonome groei als door overnames in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het doel is om deze ambitieuze internationale groeistrategie verder te continueren. Hierin staat voorop dat wij voedselzekerheid- en veiligheid bieden voor nu en de volgende generaties.

Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 70 landen, waaronder eigen productielocaties in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Brazilië, Zuid-Afrika, Servië, Spanje, Portugal, Myanmar, Indonesië en Vietnam. Wereldwijd dragen dagelijks meer dan 7.000 medewerkers bij aan de realisatie van de doelen en ambities van ons bedrijf. 

Binnen de afdeling Global Nutrition zijn wij op zoek naar een gepassioneerde onderzoeksassistent ter versterking van het Rundvee team. In deze rol ondersteun jij het Research & Development (R&D) team bij het opstellen en uitvoeren van ons onderzoeksprogramma. 

Wat wordt jouw rol?

De Heus voert jaarlijks een groot aantal toepassingsgerichte proeven uit voor onder andere het ontwikkelen van nieuwe voerconcepten en additieven en het evalueren van voederwaarden. Deze proeven worden uitgevoerd op eigen proefbedrijven of uitbesteed aan onafhankelijke onderzoeksinstituten. Voor implementatie van nieuwe concepten en producten in de markt vindt vaak nog een praktijkevaluatie plaats.

Als onderzoeksassistent ben je mede verantwoordelijk voor het uitvoeren van het onderzoek; het verzamelen van data, het voorbereiden van verdere analyse en het verwerken van data en rapporteren van uitkomsten.

Voor het begeleiden van het onderzoek dat we op onze proefbedrijven en in de praktijk uitvoeren, zoeken we een duizendpoot die in nauw contact met de melkveehouders de uitvoering van de proeven nauwlettend volgt. Dat betekent dat je de proefbedrijven regelmatig bezoekt om de dieren en het voeren kritisch te beoordelen en adequaat te handelen indien zich onvoorziene zaken voordoen.

Verder houd je je bezig met:

  • Ontwikkelen, up-to-date houden en verbeteren van werkinstructies en protocollen ten behoeve van het onderzoek samen met het R&D team;
  • Plannen voor de diverse werkzaamheden in het onderzoek;
  • Coördineren van de bemonstering en analyse van voeders en melkmonsters;
  • Ontsluiten van data uit managementsystemen en opzetten van de onderzoeksdatabase die voor statistische evaluatie gebruikt kan worden.

Wat vragen wij van jou?

Je hebt minimaal een afgeronde (agrarische) HBO opleiding en een sterke affiniteit met de praktische rundveevoeding. Daarnaast heb je ook al relevante werk- of praktijkervaring opgedaan. Net zo belangrijk is jouw affiniteit met onderzoek, gegevensverwerking en het rapporteren van onderzoeksresultaten. Jouw precieze en gedetailleerde manier van werken past hier goed bij.  

Je bent een echte regelaar, je neemt initiatief, bent creatief en kunt goed zelfstandig te werk gaan. Je bent geregeld onderweg naar de verschillende melkveehouders, dus je bent in het bezit van een geldig rijbewijs. Je wordt door je omgeving omschreven als een echte teamplayer en bezit uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, ook in de Engelse taal.

Wat bieden wij?

Koninklijke De Heus biedt jou een uitdagende functie binnen een dynamische en internationale context. Je krijgt bij ons alle mogelijkheden om impact te maken en een belangrijke bijdrage te leveren aan het realiseren van onze strategie.  

Wij geloven dat onze mensen de motor achter onze groei zijn; zij zijn de drijvende kracht die onze ambitieuze doelstellingen waarmaken. Dat is precies de reden waarom wij investeren in het ontwikkelen van jouw talenten. Je krijgt bij ons alle ruimte om te leren, te groeien en samen te werken met collega’s over de hele wereld. Kortom, een inspirerende en ondernemende werkomgeving!

Wij bieden je een dienstverband voor 40 uur per week met flexibele werktijden in een no-nonsense bedrijfscultuur die zich kenmerkt door vertrouwen, korte lijnen en snelle besluitvorming. Een omgeving waar volop ruimte is voor ondernemerschap en eigen initiatief. Je ontvangt een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket op basis van je kennis en ervaring.

Interesse?

Wil jij ook werken in een uitdagende omgeving en spreekt deze vacature je aan? Reageer dan via de sollicitatie button en stuur je CV met motivatiebrief naar werving@deheus.com.

Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Jacob Goelema (Teamlead R&D), telefoon: 06 46 60 75 53. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Jetty Hoogenboom, Group HR Business Partner, via werving@deheus.com.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Vermeld bij uw sollicitatie "FoodHolland Vacaturebank nummer FH38274".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.