Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Vakgebied
Regio

Senior manager corporate communication

Concernstaf Cosun | wo | Breda
Geplaatst: 18/02/2021


Heb jij een achtergrond in de journalistiek, communicatiemanagement of een soortgelijke achtergrond? En daarbij ruime werkervaring als communicatieprofessional in FMCG of agro-industriële sector? Wil jij Cosun begeleiden in de verdere professionalisering van haar corporate communications, waarbij je met het verder ontwikkelen van het corporate communicatiebeleid een belangrijke bijdrage levert aan onze uitdagende toekomstvisie? En krijg jij energie van het bouwen, beschermen en actief uitdragen van onze corporate reputatie bij een zeer diverse groep interne en externe stakeholders, samen met jouw communicatieteam?

Dan is dit de functie die bij je past!

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen, beschermen en actief uitdragen van onze corporate reputatie bij een zeer diverse groep stakeholders. Met het door jouw team te ontwikkelen corporate communicatiebeleid, als onderdeel van de concernstrategie, lever je een belangrijke bijdrage aan onze uitdagende toekomstvisie. Je adviseert het concern management over complexe issues en reguliere projecten op communicatiegebied en onderhoudt proactief contacten met concern management en collega’s binnen het concern. Je zorgt voor de vertaling van het communicatiebeleid in realistische communicatieplannen, met heldere doelstellingen en effectmeting. Je realiseert de communicatieplannen binnen gestelde budgetten. Je draagt bij aan het verbeteren van de communicatie-infrastructuur (kanalen en middelen) ten behoeve van o.a. het intensiveren van ons Cosun communicatiebeleid en teneinde het “Cosun verhaal” beter te vertellen aan zowel onze interne als externe stakeholdergroepen. Daarbij bouw je tevens aan een meer geïntegreerde corporate communicatie in samenwerking met collega’s van de verschillende bedrijfsonderdelen. Samen met de enthousiaste professionals in je team ontwikkel, beheer en draag je de corporate messaging (content) uit en creëer je tevens content (tekst, foto, video) voor zowel in- als externe communicatiedoeleinden. Ten behoeve hiervan monitor je relevante actualiteit, trends en ontwikkelingen ten behoeve van communicatie. Je onderhoudt proactief contacten met de collega’s binnen andere Cosun businessgroepen en onderdelen en met een relevant netwerk van (externe) businesspartners en adviseurs. Tevens ontwikkel en onderhoudt je perscontacten alsmede woordvoerderschap.

Je geeft leiding aan de manager Communication projects, manager Media & Content en medewerker infocenter. Je rapporteert aan de directeur Corporate Development van Cosun.

Wat breng jij mee?

Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van communicatiemanagement, journalistiek of vergelijkbaar. Daarnaast heb je minimaal 10 jaar werkervaring als communicatie-professional in FMCG of agro-industriële sector, waarvan minimaal 5 jaar als leidinggevende.

Je hebt daarbij gedurende je loopbaan een academisch werk- en denkniveau ontwikkeld. Verder:

  • heb je aantoonbare ervaring met reputatiemanagement en alle vormen van communicatie met in- en externe stakeholdergroepen;
  • ben je een ervaren woordvoerder met uitstekend netwerk van mediacontacten;
  • toon je leiderschap en senioriteit op jouw vakgebied;
  • zoek je naar de samenwerking en verbinding met (interne) communicatiecollega's;
  • ben je initiatiefrijk en resultaatgericht met hands-on mentaliteit ("can-do" en "will-do");
  • heb je een goed oog voor creatie, tekst en vorm;
  • beschik je over een positief kritische houding, ben je overtuigend en adviesvaardig;
  • heb je focus op toegevoegde waarde en ben je inspirerend en creatief;
  • ben je flexibel in het aandragen van oplossingen en tevens volhardend met gevoel voor verhoudingen;
  • heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, mondeling en schriftelijk.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de concernstaf van Cosun met standplaats Breda. Cosun is een moderne, toekomstgerichte coöperatie met zo'n 9400 leden en 3450 medewerkers, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein. Businessgroepen die bij onze Cosun familie horen zijn: Cosun Beet Company, Aviko, Duynie, SVZ en Sensus. Wij werken samen met duizenden telers, zowel leden als leveranciers. Wij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Cosun produceert niet alleen plantaardige ingrediënten en voedings-middelen voor mens en dier, maar ook groene, biobased oplossingen en energie.

Enthousiast? Direct solliciteren of meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maaike van den Maagdenberg, directeur Corporate Development, tel. 076 - 5303471.

De schriftelijke sollicitatie kun je richten aan Royal Cosun, t.a.v. Willem van den Nieuwenhof, directeur HR.

Vermeld bij uw sollicitatie "FoodHolland Vacaturebank nummer FH38813".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.