Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Vakgebied
Regio

Operationeel Manager

Scherpenhuizen | hbo wo | Eindhoven
Geplaatst: 07/06/2021


Scherpenhuizen is een sterk groeiend familiebedrijf, waar alle medewerkers gepassioneerd zijn van verse groenten en fruit. Van blauwe bes tot paprika en van tomaat tot spruit: dagverse producten zijn bij Scherpenhuizen in goede handen. Vanuit ons unieke duurzame pand in Eindhoven verpakken, vermarkten en vervoeren wij onze producten. Dat is wat we doen. Kwaliteit is waar we voor staan. Vakmanschap is waar we altijd naar op zoek zijn.

Onze productie afdeling bestaat uit ca. 40 verpakkingslijnen en is verantwoordelijk voor het verpakken van groente en fruit in folie, net, schaal, emmer of doos. De afdeling werkt het hele jaar door in 2 shifts, waarbij de piekdrukte ligt in het voorjaar en de zomer. Het totale aantal medewerkers varieert van ca. 180 in de winter tot ca. 400 in de zomer.

Wat is jouw rol als Operationeel Manager?

De dagelijkse aansturing van onze productie afdeling is bij jou in goede handen. Je stuurt direct drie shiftleiders en een tiental sectieleiders aan. Met jouw leidinggevende ervaring en kennis van processen weet je het beste in mensen naar boven te halen, waarbij je onze shiftleiders en sectieleiders alle ruimte en de juiste begeleiding geeft om zich verder te ontwikkelen. Dat doe je op een inspirerende, mensgerichte en coachende manier, met oog voor hun eigen talenten. Je stuurt op targets, cijfers en KPI’s en je bent voortdurend bezig met het verbeteren en optimaliseren van alle productieprocessen. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de productietargets (o.a. productiviteit, lijnoutput, kwaliteit, tijdigheid en compleetheid orders) conform klanteisen en wettelijke vereisten. Dit alles met een uitermate scherp oog voor de totale productiekosten en inzet van manuren. Je zorgt voor een schone en veilige werkomgeving en voldoende training voor alle nieuwe medewerkers. Je draagt actief een verbetercultuur uit en komt met duidelijke rapportages, analyses en voorstellen om verbeterpotentieel zichtbaar te maken. De projecten die hieruit voortvloeien pak je voortvarend op. Daarbij verlies je nooit de dagelijkse voortgang in productie uit het oog en los je proactief knelpunten op. Tot slot ben je mede verantwoordelijk voor alle innovatie-, mechaniserings- en automatiseringsplannen voor de productielijnen en zorg je ervoor dat het bestaande machinepark, het (rollend) materieel en alle hulpmiddelen in optimale staat verkeren.

Wie ben jij?

Jij bent iemand die energie krijgt van een dynamische werkomgeving. Het werken met verse producten in combinatie met een zeer flexibele opstelling naar onze klanten bieden je elke dag de nodige uitdagingen en in deze dynamiek voel je je lekker. Je bent echter ook zeer goed in staat om afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en een helicopterview aan te nemen. Continu verbeteren is jouw tweede aard. Je bent een verbinder, waarbij met name het overleg en de afstemming met onze commerciële afdelingen van cruciaal belang is. Je schakelt moeiteloos en effectief tussen strategie, tactiek en operatie. Je bent analytisch, flexibel en communicatief sterk op alle niveaus in de organisatie. Daarnaast ben je innovatief en weet je hoe je een project tot een goed einde moet brengen. Tot slot blijf je altijd oog houden voor de ontwikkeling van je medewerkers, weet je goed wat er leeft en wat zij nodig hebben om hun rol goed te kunnen invullen en met plezier bij ons te werken.

Verder heb jij:

 • ervaring met coachend leidinggeven en interne verandertrajecten
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring als productie- of operationeel manager in een productiebedrijf; ervaring in de AGF sector is een pré
 • ervaring in het werken met uitzendkrachten en arbeidsmigranten
 • affiniteit met automatisering, ervaring met ERP systemen en een goede kennis van Word & Excel
 • de ambitie en energie om in dynamische, snel ontwikkelende organisatie te werken
 • een bedrijfskundige of logistieke opleiding op HBO/WO niveau (is een pré)

Wat bieden wij?

 • een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid en vrijheid bij een sterk groeiend, ambitieus en internationaal georiënteerd familiebedrijf in verse groente en fruit
 • fulltime aanstelling op basis van 40 uur per week
 • marktconform salaris, passend bij jouw ervaring en achtergrond
 • 13e maand en bonusregeling
 • gezonde secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder om de week een goed gevulde groente- en fruitkist, gratis fitnessfaciliteiten en een fietsplan.

Interesse?

Mail dan je reactie, voorzien van motivatie en uitgebreid cv, naar: carriere@scherpenhuizen.nl

Voor meer informatie over ons bedrijf kun je onze website raadplegen. Voor vragen over de vacature bel met Karen Spanjers via 040 249 50 90.

Vermeld bij uw sollicitatie "FoodHolland Vacaturebank nummer FH39318".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.