Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Vakgebied
Regio

Inspecteur Auditor Feed

Rijksoverheid | hbo | Utrecht
Geplaatst: 31/05/2021


Inspecteur Auditor Feed
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving

Wist je dat één varken in de vervaardiging van zo’n 185 verschillende producten gebruikt kan worden? Buiten het vlees dat we voor consumptie gebruiken, worden er veel verschillende dierlijke bijproducten vervaardigd. Delen van een varken worden bijvoorbeeld gebruikt om een harde structuur te geven, maar ook om tandpasta, verfkwasten en zelfs cement voor wegen van te maken. Het vet van het varken wordt gebruikt om verf glanzend te maken, maar ook om boter met een laag vet gehalte structuur terug te geven, het collageen wordt gebruikt om rimpels mee op te vullen en ook bij de vervaardiging van crèmes en shampoos worden delen van een varken gebruikt. Om ervoor te zorgen dat industriële bedrijven die dierlijke bijproducten vervaardigen dit volgens de geldende wet- en regelgeving doen, houdt de NVWA toezicht. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dan is de functie van Inspecteur Auditor Feed echt iets voor jou!

Als Inspecteur Auditor Feed kom je te werken bij de directie Handhaven, binnen de afdeling Industrie, in team Feed Zuid of Noord. De teams bestaan uit 15-20 collega’s. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het houden van toezicht op industriële bedrijven die zich bezig houden met het vervaardigen van diervoeder en de verwerking van dierlijke bijproducten in Noord- en Zuid Nederland.

Wat ga je doen?

Binnen jouw team ben je verantwoordelijk voor het doen van inspecties bij industriële ondernemingen die zich bezig houden met de verwerking van dierlijke bijproducten. Deze inspecties doe je zelfstandig, in duo’s of in een audit team. Bij een inspectie bekijk je de bedrijfssystemen, -locaties en administratieve processen. Je inventariseert de risico’s, beoordeelt of deze op een juiste manier zijn vastgelegd en of ze voldoende beheerst worden. Je verzamelt zoveel mogelijk informatie en vraagt goed door. Je ordent de informatie die je verzamelt, legt verbanden en velt een gefundeerd oordeel. Nadat je een inspectie hebt gedaan, zorg je voor een goede administratieve verslaglegging, draag je zorg voor een juiste afhandeling en voer je het interventiebeleid uit. Wanneer je overtredingen van de wetgeving hebt geconstateerd, rapporteer je deze en stel je een passende interventie op. Dit kan een schriftelijke waarschuwing of een rapport van bevindingen zijn. Uit een rapport van bevindingen kan vervolgens een boete volgen.

Daarnaast ondersteun je de Senior Inspecteur Auditors bij het uitvoeren van audits bij grote industriële bedrijven die dierlijke bijproducten verwerken. Wanneer er klachten of meldingen over deze bedrijven of -producten binnenkomen, handel jij deze af. Tot slot denk je mee over de ontwikkeling van nieuwe werkwijzen en hoe we bestaande werkwijzen binnen het team zo veel mogelijk uniform kunnen toepassen. In jouw handelen vertegenwoordig je bovendien de NVWA-kernwaarden: transparant, betrouwbaar, onafhankelijk en professioneel.

Functie-eisen

Jij hebt een hart voor product- en voedselveiligheid. Je durft vragen te stellen en neemt zowel verbale als non-verbale boodschappen in je op. Je past jouw stijl van communiceren gemakkelijk aan je gesprekspartner aan. Je bent goed in het vormen van een oordeel en kunt een goede inschatting maken van de rol die bij de context en het krachtenveld van belangen spelen. Je laat je niet uit het veld slaan door stressvolle situaties en bent in staat om ook slecht nieuws op een professionele manier over te brengen. Je bent standvastig als het gaat om wet- en regels, maar empathisch in jouw communicatie. Je kunt jouw werk zelfstandig plannen en organiseren, maar ziet ook de meerwaarde van het werken in een team. Je deelt ervaringen met je collega’s en bent gedreven om samen een goed resultaat neer te zetten. Tot slot ben je flexibel en kun je snel schakelen wanneer de situatie daarom vraagt.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding hebt.
 • Een aantal jaren professionele werkervaring hebt, bij voorkeur met het identificeren van risico’s en beheersmaatregelen.
 • Kennis van bedrijfsprocessen hebt, bij voorkeur in de keten van de verwerking van dierlijke bijproducten.
 • Kennis van en/of ervaring hebt met veiligheidssystemen, zoals GMP en HACCP, dit is geen vereiste, maar wel een pré.
 • Affiniteit hebt met wet- en regelgeving.
 • Gevoel voor bestuurlijke- en politieke besluitvormingsprocessen hebt.
 • Een beschikbaarheid hebt van 36 uur per week.
 • Een geldig rijbewijs B hebt.

Competenties

 • Analyseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Accuraat werken
 • Overtuigingskracht

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: Schaal 10
Maandsalaris: Min. €2.756 – Max. €4.430 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heest een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals onze (inmiddels legendarische) pub-quiz!

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Wij zoeken 3 medewerkers voor onderstaande regio's:
  • 1x Regio Noord: omgeving Amsterdam
  • 2x Regio Zuid: omgeving Eindhoven/Rotterdam/Zeeland
 • Heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je met een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
 • Je start in een aanloopschaal met betrekking tot salariëring.
 • We kunnen je sollicitatie alleen in behandeling nemen, wanneer je op de juiste manier reageert via de sollicitatiebutton en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.
 • Na de sluitingsdatum kunnen we je sollicitatie helaas niet meer in behandeling nemen.
 • Geef duidelijk in je CV aan dat je aan de gevraagde opleiding(en) voldoet, zoals omschreven in de functie-eisen.
 • Wanneer je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan een kopie van je beschikking als bijlage mee met je sollicitatie.
 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Een competentietest en/of een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Wanneer je solliciteert op een functie bij de IOD, dan is een uitgebreide screening B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, met als resultaat een verklaring van geen bezwaar, een vaste eis voor aanstelling in deze functie.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Digitaal solliciteren

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Vermeld bij uw sollicitatie "FoodHolland Vacaturebank nummer FH39381".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.