Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Vakgebied
Regio

Manager SHE (MT-lid)

FrieslandCampina / Nomilk2day B.V. | wo | Leeuwarden
Geplaatst: 21/05/2021


Het verhaal van FrieslandCampina vindt zijn herkomst in het jaar 1871, waar het enkel een plaatselijke zuivelfabriek bedroeg. Inmiddels is FrieslandCampina uitgegroeid tot één van de grootste zuivelondernemingen ter wereld. Dagelijks consumeren miljoenen mensen wereldwijd de verschillende zuivelproducten dat het bedrijf produceert. Hoewel de zuivelaar verschillende locaties kent springt er één duidelijk uit. De locatie in Leeuwarden is namelijk één van de grootste productielocaties van FrieslandCampina en jij zou er binnenkort kunnen werken!

Voor wie?

Als Manager SHE heb je een sterke visie en vergaande kennis van veiligheid en duurzaamheid binnen een complexe supply chain-omgeving. In deze functie help je FrieslandCampina op de locatie in Leeuwarden de laatste stap te zetten om door het veiligheidsplafond te gaan. Veiligheid is een van de belangrijkste onderwerpen op de locatie.

Wat ga je doen?

Binnen SHE in Noord-Nederland is dit een unieke vacature door het groot aantal verantwoordelijkheden dat de functie met zich meebrengt. In de rol van SHE Manager ben je eindverantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het SHE beleid en programma’s binnen de locatie Leeuwarden. Je stuurt vier SHE specialisten aan en je bent verantwoordelijk voor het uitwerken en implementeren van het veiligheids-, milieu- en gezondheidsbeleid in overeenstemming met de wettelijke regels en het centrale beleid van FrieslandCampina. In deze functie ben je overkoepelend verantwoordelijk voor Safety, Health en Environment.

Je schakelt voortdurend met verscheidene afdelingen waaronder Plantmanagement, Maintenance en Quality, maar ook met externe partijen zoals de gemeente en de provincie. In deze rol zal er veel focus liggen op cultuur en gedrag binnen de organisatie om het veiligheids- en bewustzijnsniveau naar een hoger plan te trekken.

De Manager SHE maakt onderdeel uit van het Site Management Team van Leeuwarden en het centrale SHE cluster team. Je rapporteert aan de Make-clusterdirecteur en je SHE-teamleden maken deel uit van de verschillende Plantmanagementteams op locatie.

Het aanbod

Werken bij FrieslandCampina betekent werken in een innovatieve en internationale organisatie. Het bedrijf hecht veel waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling en investeert dan ook in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. FrieslandCampina biedt jou een uitdagende MT-positie op één van haar grootste sites. Uiteraard komt deze rol met een marktconform salaris dat past bij jouw functieniveau en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Kandidaat profiel

Als persoon beschik je over sterke strategische vaardigheden. Zo zijn het ontwikkelen van masterplannen, strategieën en jaarplannen je op de buik geschreven. Verder kan je goed plannen en ben je organisatorisch zeer sterk. Je werkt resultaat gericht en kan problemen of bepaalde situaties goed in een breder kader plaatsen waardoor de oplossing al snel nabij is. Ook het schakelen tussen verschillende culturen is jou niet vreemd. Daarbij ontbreekt het jou niet aan passie voor VGM & duurzaamheid.

Functie-eisen:

  • Master diploma met minimaal 10 jaar relevante werkervaring met SHE en duurzaamheidsmanagement in een context van continue verbetering (WCOM/lean manufacturing)
  • 5 jaar werkervaring in een management positie met up-to-date (SHE) managementvaardigheden
  • Systeemkennis van OHSAS18001 / 45001. ISO14001 etc.
  • Monitoring en probleemanalyse met een sterk vermogen om met de juiste oplossingen te komen
  • Vaardigheden op het gebied van verandermanagement/cultuurverandering en beïnvloedings- en stakeholdermanagement

Standplaats

Leeuwarden, Friesland

Meer weten?

Richard Bloemsma, Managing Partner bij Nomilk2day Headhunters
Tel: +31629239066

FrieslandCampina heeft voor deze vacature Nomilk2day exclusief geselecteerd als enige recruitment partner. Nomilk2day Headhunters verbindt organisaties en professionals in agribusiness, food & industy. Altijd op basis van gedeelde ambities. Voor zowel vaste als tijdelijke posities in de salarisrange 50-250k. De dienstverlening richt zich op recruitment, executive search en interim management.

Vermeld bij uw sollicitatie "FoodHolland Vacaturebank nummer FH39392".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.